Ezzel az azonosítóval hivatkozhat erre a dokumentumra forrásmegjelölésben vagy hiperhivatkozás esetén:
https://dspace.kmf.uz.ua/jspui/handle/123456789/1817
Cím: | Дослідження зміни біохімічних показників в яблуках при зберіганні |
Egyéb cím: | Research of changes in biochemical parameters during storage in apples |
Szerző(k): | Комоні Єва Komonyi Éva Eva Komonyi |
Kulcsszavak: | resistant apple varieties;during storage;biochemical parameters;резистентні сорти яблук;зберігання яблук;біохімічні показники;rezisztens alma fajták;biokémiai mutatók;almák tárolása |
Kiadás dátuma: | jan-2022 |
Kiadó: | SWorld & D.A. Tsenov Academy of Economics |
Típus: | dc.type.article |
Hivatkozás: | In SWorldJournal: International periodic scientific journal. 2022. Issue №11., Part 2. pp. 102-108. |
Sorozat neve/Száma.: | International periodic scientific journal;Issue №11., Part 2. |
Absztrakt: | Abstract. The aim of the study was to identify the content and dynamics of titrated acids and vitamin C in different varieties of apples during storage. This work presents the results of a research of changes in biochemical parameters in resistant (immune): "Florina", "Rayka", "Rebella", "Reanda", "Freedom" and non-resistant (non-immune, conventional): "Golden Delicious", "Jonagold", "Champion", "Idared", "Jonagored" apple varieties during storage. The results show that resistant apple varieties had a higher content of free acid than non-resistant varieties, at harvest and at the end of the storage, except for the non-resistant variety "Jonagold". Резюме. У даній роботі наведено результати дослідження зміни біохімічних показників в резистентних (імунних):«Флоріна», «Райка», «Ребелла», «Реанда», «Фрідом»та нерезистентних (неімунних, звичайних): «Голден Делішес», «Джонаголд», «Чемпіон», «Айдаред», «Джонагоред» сортів яблук при зберіганні. Результати показують, що резистентні сорти мали вищий вміст вільної (титрованої) кислоти, ніж неімунні сорти, як при збиранні, так і в кінці терміну зберігання за винятком неімунного сорту «Джонаголд». |
URI: | http://dspace.kmf.uz.ua:8080/jspui/handle/123456789/1817 |
ISSN: | 2663-5712 DOI: 10.30888/2663-5712 DOI: 10.30888/2663-5712.2022-11-02-036 |
metadata.dc.rights.uri: | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ |
Ebben a gyűjteményben: | Komonyi Éva |
Fájlok a dokumentumban:
Fájl | Leírás | Méret | Formátum | |
---|---|---|---|---|
Komonyi_E_Doslidzhennia_zminy_biokhimichnykh_pokaznykiv_v_yablukakh_pry_zberihanni_2022.pdf | In SWorldJournal: International periodic scientific journal. 2022. Issue №11., Part 2. pp. 102-108. | 659.11 kB | Adobe PDF | Megtekintés/Megnyitás |
This item is licensed under a Creative Commons License