Ezzel az azonosítóval hivatkozhat erre a dokumentumra forrásmegjelölésben vagy hiperhivatkozás esetén:
https://dspace.kmf.uz.ua/jspui/handle/123456789/2802
Cím: | Соціально-географічні аспекти розвитку туризму в Закарпатській та Одеській областях |
Egyéb cím: | Socio-geographical aspects of tourism development in the Transcarpathian and Odesa regions |
Szerző(k): | Калмикова Ірина Kalmykova Iryna Меліх Олена Melikh Olena Меліх Тарас Melikh Taras |
Kulcsszavak: | Одеська область;Закарпатська область;туризм |
Kiadás dátuma: | 2020 |
Kiadó: | „RIK-U” Kft. |
Típus: | dc.type.conferenceAnnouncement |
Hivatkozás: | In Berghauer Sándor et al. (szerk. biz.): Társadalomföldrajzi folyamatok Kelet-Közép-Európában: problémák, tendenciák, irányzatok. Nemzetközi földrajzi konferencia Beregszász, 2020. március 26–27. Tanulmánykötet. 2. kötet. Ungvár, „RIK-U” Kft., 2020. pp. 457-464. |
Absztrakt: | Резюме. Вплив певних історично-географічних, територіально-політичних,
етногеографічних чинників зумовив схожі особливості розвитку,
характерні для двох областей України – Закарпатської та Одеської.
Така подібність між собою і, водночас, винятковість серед інших областей України викликала дослідницьку цікавість і зумовила бажання дослідити соціально-географічні характеристики цих двох областей з точки зору їх впливу на розвиток такої галузі спеціалізації як
туризм, а саме етнограстрономічний туризм. Це й стало метою нашої роботи, враховуючи, що одним з ключових фокусів сучасної соціальної географії є цілісне вивчення просторів з точки зору впливу
на соціальні відмінності та зміни під дією соціуму, вивчення повсякденних життєвих практик (Pitzl G.R. 2004). Abstract. On the basis of comparative analysis the author of the article shows that the border neighborhood with European countries, favorable transport-geographical position, good climatic conditions for winemaking, substantive recreational resources and poly-ethnicity of the Transcarpathian and Odesa regions together with their labor potential are positive prerequisites for the development of enogastronomic tourism. |
Leírás: | https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2020/09/final_2_kotet-foldrajzfkonf-2020-07-14.pdf https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00008123 |
URI: | https://dspace.kmf.uz.ua/jspui/handle/123456789/2802 |
ISBN: | 978-617-7868-12-4 978-617-7868-14-8 (T. 2) |
metadata.dc.rights.uri: | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ |
Ebben a gyűjteményben: | Társadalomföldrajzi folyamatok Kelet-Közép-Európában: problémák, tendenciák, irányzatok – 2. kötet |
Fájlok a dokumentumban:
Fájl | Leírás | Méret | Formátum | |
---|---|---|---|---|
Kalmykova_I_Melikh_O_Melikh_T_Sotsialnoheohrafichni_aspekty_rozvytku_turyzmu_2020.pdf | In Berghauer Sándor et al. (szerk. biz.): Társadalomföldrajzi folyamatok Kelet-Közép-Európában: problémák, tendenciák, irányzatok. Nemzetközi földrajzi konferencia Beregszász, 2020. március 26–27. Tanulmánykötet. 2. kötet. Ungvár, „RIK-U” Kft., 2020. pp. 457-464. | 493.57 kB | Adobe PDF | Megtekintés/Megnyitás |
This item is licensed under a Creative Commons License