Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.kmf.uz.ua/jspui/handle/123456789/3361
Title: Концепція екоготелю як інноваційний тренд розвитку готельно-ресторанного бізнесу
Other Titles: The concept of an Eco-hotel as an innovative trend in the development of the hotel and restaurant business
Authors: Ковальчук Ірина
Kovalchuk Iryna
Keywords: екоготель;екологічна сертифікація;екологічне маркування;навколишнє природне середовище;індустрія гостинності;готельно-ресторанний бізнес;готель
Issue Date: 2024
Publisher: Видавничий дім «Гельветика»
Type: dc.type.study
Citation: In Acta Academiae Beregsasiensis: Geographica et Recreatio. 2024. № 2. c. 69-78.
Series/Report no.: ;№ 2.
Abstract: Резюме. Актуальність теми полягає в тому, що на сьогодні дедалі більше зростає потреба у сталому розвитку та збереженні навколишнього середовища. Екоготелі стають популярними серед туристів, які полюбляють природу і шукають нові локації, не завдаючи при цьому шкоди природному середовищу. Екоготелі розташовуються у різноманітних природних місцинах, а їхнє спорудження і подальше функціонування направлене на збереження навколишнього середовища. Екоготелі перетворюються на інноваційні центри реалізації сталих практик, зокрема починають використовувати енергію відновлюваних джерел і запроваджувати системи збереження води та управління відходами. Метою дослідження є визначення інноваційних трендів ведення готельно-ресторанного бізнесу на прикладі застосування концепції екоготелю, популяризація екотуризму та стимулювання використання інноваційних трендів у розвитку готельно-ресторанного бізнесу. Методами дослідження є аналітичний, порівняльний, графічний і статистичний методи, а також методи аналізу, синтезу та узагальнення. Дослідження дозволило провести аналіз концепції екоготелю як інноваційного тренду у розвитку готельно-ресторанного бізнесу. Розглянуто вплив екологічної свідомості споживачів на вирішення екологічних проблем і зменшення негативного впливу на навколишнє природне середовище, який здійснюють обʼєкти готельної індустрії. Проаналізовано поняття "екоготель", його ключові характеристики та переваги. Досліджено важливі аспекти сталого розвитку, зокрема використання відновлюваних джерел енергії, водозбереження, зменшення викидів та мінімізацію впливу на природне довкілля. Подано характеристику основних принципів створення та функціонування екоготелю (використання енергоефективних технологій і відновлювальних джерел енергії, відсутність викидів шкідливих речовин обʼєктами готельної індустрії у довкілля та ін.), його особливостей і переваг, а також висвітлено приклади успішної реалізації даної концепції у сучасному суспільстві. Вивчено способи зменшення негативного впливу готелів на довкілля та різноманітні інноваційні підходи до забезпечення сталості, ефективності енергоспоживання і впровадження нових технологій в будівництво та функціонування інфраструктури. Представлено основні переваги та виклики впровадження концепції екоготелю, а також закцентовано увагу на важливості збалансованого підходу до сталого розвитку готельно-ресторанного бізнесу в контексті збереження навколишнього середовища і задоволення потреб сучасних споживачів. Також наведено приклади успішно реалізованих проєктів із застосуванням концепції екоготелю. Ці ідеї є корисними для готельних і ресторанних підприємців, які розглядають впровадження принципів екологічної спрямованості у свої бізнес-процеси, цікавляться інноваційними тенденціями у галузі та бажають зробити свої підприємства екологічно стійкішими та привабливішими для екологічно свідомих клієнтів.
Abstract. The relevance of the topic lies in the growing need for sustainable development and preservation of the environment. Eco-hotels are becoming popular among tourists who love nature and are looking for new vacation locations without harming the natural environment. Eco-hotels are located in various natural areas, and their construction and further operation is aimed at preserving the environment. Eco-hotels are turning into innovative centers for the implementation of sustainable practices, in particular, they are starting to use energy from renewable sources and introduce water conservation and waste management systems. The purpose of the study is reduced to the level of awareness of tourists regarding the issues of sustainable development, popularization of ecotourism and stimulation of the use of innovative trends in the development of the hotel and restaurant business. Research methods are analytical, comparative, graphic and statistical methods, as well as methods of analysis, synthesis and generalization. The study facilitated an exploration of the concept of an eco-hotel as an innovative trend in the development of the hotel and restaurant business. The impact of consumers' environmental awareness on adressing environmental issues and minimizing the negative impact on the environment by the objects of the hotel industry is examined. The concept of "eco-hotel", its key characteristics and advantages are analyzed. Important aspects of sustainable development, including the use of renewable energy sources, efficient water usage, emission reduction, and minimization of the impact on the natural environment, were studied. The main principles of the creation and operation of an eco-hotel (use of energy-efficient technologies and renewable energy sources, absence of emissions of harmful substances by lodging industry objects into the environment, etc.), its features and advantages are described, as well as examples of successful implementation of this concept in modern society. Methods of reducing the negative impact of hotels on the environment and various innovative approaches to ensuring sustainability, efficiency of energy consumption and the introduction of new technologies in the construction and operation of infrastructure have been studied. The main advantages and challenges of implementing the concept of an eco-hotel are presented. The importance of a balanced approach to the sustainable development in the field of hospitality witihin the framework of environmental protection and meeting the needs of modern consumers is emphasized. The examples of successfully implemented projects using the eco-hotel concept are presented. These ideas are useful for hotel and restaurant entrepreneurs who are considering implementing the principles of environmental orientation in their business processes, are interested in innovative trends in the industry and want to make their enterprises more environmentally sustainable and more attractive to environmentally conscious customers.
URI: https://dspace.kmf.uz.ua/jspui/handle/123456789/3361
ISSN: 2786-5843 (Print)
2786-6440 (Online)
metadata.dc.rights.uri: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/
Appears in Collections:Acta Academiae Beregsasiensis: Geographica et Recreatio

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kovalchuk_I_Kontseptsiia_ekohoteliu_yak_innovatsiinyi_trend_rozvytku_2024.pdfIn Acta Academiae Beregsasiensis: Geographica et Recreatio. 2024. № 2. c. 69-78.578.25 kBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons