Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.kmf.uz.ua/jspui/handle/123456789/4581
Title: Determine quercetin aglycone in three different Calendula Officinalis by HPLC
Authors: Sanislo Sebastian
Szaniszló Szebasztián
Санісло Себастіан
Molnár Ferenc
Молнар Федір
Polin Iren
Pólin Irén
Повлін Ірина
Keywords: Quercetin;Calendula officinalis;marigold;HPLC
Issue Date: 2020
Publisher: НДУ ім. Миколи Гоголя
Type: dc.type.conferenceAnnouncement
Citation: In Збірник статей «Фундаментальні та прикладні дослідження в сучасній хімії та фармації» (за матеріалами VII Міжнародної заочної науково-практичної конференції молодих учених: Ніжин, 21 квітня 2020 р.) / заг. ред. В. В. Суховєєва. Ніжин, НДУ ім. Миколи Гоголя, 2020. c. 164-168.
Abstract: Abstract. In this study, we report a simple method for the analysis of quercetin content of three different types of Marigold inflorescence. Using an acidic hydrolysis, we quantify the aglycone itself and not the conjugates as rutin quercitrin. The acidic samples are analysed with HPLC. The greatest quercetin content was found in Calendula off. “Ball’s Orange”.
URI: https://dspace.kmf.uz.ua/jspui/handle/123456789/4581
ISBN: 978-617-527-224-4
metadata.dc.rights.uri: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/
Appears in Collections:Molnár Ferenc
Pólin Irén
Szaniszló Szebasztián

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Sanislo_et_al_Determine_quercetin_aglycone_in_three_different_2020.pdfIn Збірник статей «Фундаментальні та прикладні дослідження в сучасній хімії та фармації» (за матеріалами VII Міжнародної заочної науково-практичної конференції молодих учених: Ніжин, 21 квітня 2020 р.) / заг. ред. В. В. Суховєєва. Ніжин, НДУ ім. Миколи Гоголя, 2020. c. 164-168.5.45 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons