Ezzel az azonosítóval hivatkozhat erre a dokumentumra forrásmegjelölésben vagy hiperhivatkozás esetén:
https://dspace.kmf.uz.ua/jspui/handle/123456789/4745
Cím: | До проблеми сегментації споживачів послуг сільського туризму |
Szerző(k): | Щука Галина Shchuka Halyna Scsuka Halina Коробейникова Ярослава Korobeinykova Yaroslava Korobejnikova J. |
Kulcsszavak: | сільський туризм;еко-туризм;Європa;Закарпаття |
Kiadás dátuma: | 2024 |
Kiadó: | Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» |
Típus: | dc.type.extendedAbstract |
Hivatkozás: | In Маркетингові та організаційні механізми повоєнного розвитку галузі гостинності та туризму України. Матеріали II Міжнародної науково-практичної конференції (26-27 листопада 2024 року) Частина 1. Харків, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», 2024. c. 382-386. |
Absztrakt: | Резюме. Багато сільських громад орієнтуються на туризм як пріоритетну галузь, оскільки його сталий розвиток дозволяє покращити існуючу сільськогосподарську діяльність, забезпечити захист навколишнього середовища та історико-культурної спадщини. Туризм також є ефективним інстументом, спрямованим на сприяння розвитку економічно та соціально депресивних сільських районів. В останні роки, особливо після пандемії відбуваються зміни у поведінці споживачів туристичних послуг, які хочуть бути ближчими до природи, прагнуть усамітненого відпочинку та надають перевагу сільським територіям при плануванні подорожей. Наразі, незважаючи на відсутність єдиної концепції, сільський туризм становить близько 15% від загального європейського туризму; існуючі процеси інтеграції та диверсифікації дозволяють прогнозувати його висхідний розвиток і в подальшому [1]. На жаль, відсутність актуальної нормативної бази стосовно сільського туризму не дає можливості оцінити обсяг потенційного ринку в Україні. Проте, лише Івано-Франківській області нараховується більше 800 садиб, в Закарпатській області – 500 садиб, які приймають туристів [2, 3]. Ці цифри очевидно збільшуються з роками, в тому числі і зі зростанням популярності відпочинку в західній частині України в період війни. Тому різний спектр проблем, які вимагають наукового обґрунтування у сфері сільського туризму залишаються актуальними. |
URI: | https://dspace.kmf.uz.ua/jspui/handle/123456789/4745 |
ISBN: | 978-617-05-0521-7 |
metadata.dc.rights.uri: | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ |
Ebben a gyűjteményben: | Scsuka Halina |
Fájlok a dokumentumban:
Fájl | Leírás | Méret | Formátum | |
---|---|---|---|---|
Shchuka_Korobeinykova_Do_problemy_sehmentatsii_spozhyvachiv_posluh_silskoho_2024.pdf | In Маркетингові та організаційні механізми повоєнного розвитку галузі гостинності та туризму України. Матеріали II Міжнародної науково-практичної конференції (26-27 листопада 2024 року) Частина 1. Харків, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», 2024. c. 382-386. | 1.12 MB | Adobe PDF | Megtekintés/Megnyitás |
This item is licensed under a Creative Commons License