Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.kmf.uz.ua/jspui/handle/123456789/1870
Title: Проблематика романів Люко Дашвар «Село не люди», «Молоко з кров’ю» та «На запах м’яса»
Authors: Фазекаш Ніколетта
Keywords: Люко Дашвар;проблематика романів
Issue Date: 2021
Publisher: Кафедра філології
Type: dc.type.bachelor
Citation: Фазекаш Ніколетта: Проблематика романів Люко Дашвар «Село не люди», «Молоко з кров’ю» та «На запах м’яса». Кафедра філології. Берегово, 2021. 43 с.
Abstract: Книги і сучасна література включно відіграє чималу роль у житті сучасного суспільства. Десь із 1980-х років письменники масово приносять нові теми, які раніше були табу. Це, до прикладу, теми голодомору, війни, сексу, наркотиків і т.д. На нашу думку, висвітлення таких тем є так званою реакцією на все те, що коїлося і, звичайно, замовчувалося. Сьогодні такі теми не є табуйованими і мають право на існування. Нині ми налічуємо чималу кількість талановитих українських сучасних письменників, котрі творять як на території України, так і за теренами нашої держави. Серед відомих нам письменників-сучасників варто назвати таких: Ліна Костенко, Лесь Подерев’янський, Оксана Забужко, Володимир Лис, Любко Дереш, Ірен Роздобудько і, звичайно, Люко Дашвар, котра посіла чільне місце в літературі і збагатила її новими, колоритними книгами. Люко Дашвар, а насправді Чернова Ірина Іванівна – українська письменниця, сценаристка. Народилася 3 жовтня 1957 року на Херсонщині. Закінчила Одеський інститут легкої промисловості, а згодом Академію державного управління при Президентові України. Як бачимо, наша майбутня професія рідко збігається із найменуванням спеціальності в нашому дипломі про вищу освіту. Люко Дашвар взяла для себе нове амплуа – кіносценаристки, і це непогано вдавалося, адже серіали показували на найвідомішому телеканалі України – «1+1». Послухавшись творчого поклику душі, внутрішнього голосу, письменниця взялася за прозу. Літературний доробок мисткині за десятиліття сформувався чималий: «Село не люди» (2007), «Молоко з кров’ю» (2008), «Мати все» (2010), «РАЙ.Центр» (2009), «На запах м’яса» (2013), «Ініціація» (2018), «ПОкров» (2015). Також вона є авторкою трилогії «Биті є». Це серія, котра складається із 3-х романів: «Биті є. Макар», «Биті є. Гоцик», «РАЙ.Центр». Така активна праця пані Ірини дала свої плоди – нагороди: «Коронація слова» за роман «Молоко з кров’ю», переможець «Книга року Бі-Бі-Сі ‒ 2008», відзнака «Золотий письменник України» та інші. Письменницю люблять, читають, друкують, і перекладають. Тираж становить орієнтовно понад 300 тисяч примірників, а через це мас-медіа вважає її загальний наклад найбільшим в історії [10].
URI: http://dspace.kmf.uz.ua:8080/jspui/handle/123456789/1870
metadata.dc.rights.uri: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/
Appears in Collections:Ukrán Tanszéki Csoport

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
FazekoshNikoletta.pdfФазекаш Ніколетта: Проблематика романів Люко Дашвар «Село не люди», «Молоко з кров’ю» та «На запах м’яса». Кафедра філології. Берегово, 2021. 43 с.429.77 kBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons