Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.kmf.uz.ua/jspui/handle/123456789/1872
Title: "Карта гостя" як інноваційний інструмент просування туристичного міста (на прикладі м. Берегове)
Other Titles: "Vendégleporelló", mint egy turisztikai város népszerűsítésének innovációs eszköze (Beregszász példáján)
Authors: Черняк Діана-Марія
Csernyák Diána Mária
Keywords: "Карта гостя";Берегове;"Vendégleporelló";Beregszász
Issue Date: 2021
Publisher: Кафедра географії та туризму
Type: dc.type.bachelor
Citation: Черняк Діана-Марія: "Карта гостя" як інноваційний інструмент просування туристичного міста (на прикладі м. Берегове). Кафедра географії та туризму, Берегове, 2021. 68 с.
Abstract: Для своєї наукової роботи ми обрали одну з дестинацій Закарпаття – місто Берегове. Дане місто було обрано не випадково: воно відоме далеко за межами регіону та й цілої України завдяки національному складу населення, своєму історичному минулому та існуючим термальним басейнам. Незважаючи на той факт, що в процесі обслуговування туристів задіяна значна кількість мешканців, Берегове не розглядається місцевою владою як туристичне місто, програма розвитку туризму в місті відсутня, туристичні ресурси не обліковані. Частина туристів, перебуваючи в термальних басейнах, не знає чим зайняти своє дозвілля, а місцеві мешканці віддають перевагу курортам сусідньої Угорщини, пропонуючи дешеві тури й туристам міста, що негативно впливає на його економічний розвиток. Мета роботи – на основі наявних туристично-рекреаційних ресурсів м. Берегова розробити проект "Карти гостя" як інноваційного інструменту просування туристичного міста. Відповідно до мети було встановлено наступні завдання: ● визначити теоретичні основи просування туристичного міста; ● охарактеризувати Берегове як туристичний центр Закарпаття; ● дослідити туристичний потенціал міста та рівень його використання; ● визначити цілі, завдання та функції «Карти гостя» для просування туристичного міста; ● розробити «Карту гостя» для гостей м. Берегова. В процесі дослідження були застосовані наступні методи дослідження: теоретичний аналіз краєзнавчої та спеціальної літератури, інтернет-джерел (при написанні основної частини роботи), опису (при характеристиці природного потенціалу) і спостереження (при визначенні рівня його використання), історичний та порівняльний методи (при визначені основних історико-культурних привабливостей), систематизації та узагальнення (при написанні висновків), метод проектів (при формуванні «Карти гостя»). Результати дослідження були преставлені на науково-практичній конференції молодих учених, аспірантів та студентів в рамках святкування 75-ліття Львівського державаного університету фізичної культури імені Івана Боберського за темою: «Інновації, гостинність туризм: наука, освіта, практика » і отримали схвальний відгук наукової спільноти. Перспективи подальших досліджень полягають у вивченні та впровадження механізмів формування лояльності туриста м. Берегове.
URI: http://dspace.kmf.uz.ua:8080/jspui/handle/123456789/1872
metadata.dc.rights.uri: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/
Appears in Collections:Turizmus tanszék

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Csernyak_D_M_Karta_hostia_yak_innovatsiinyi_instrument_prosuvannia_turystychnoho_2021.pdfЧерняк Діана-Марія: "Карта гостя" як інноваційний інструмент просування туристичного міста (на прикладі м. Берегове). Кафедра географії та туризму, Берегове, 2021. 68 с.1.33 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons