Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.kmf.uz.ua/jspui/handle/123456789/1884
Title: Форми та методи позакласної роботи з української мови в школах Закарпаття з мовою навчання нацменшин
Authors: Чейке Евелін
Keywords: українська мова;позакласна робота
Issue Date: 2021
Publisher: Кафедра філології
Type: dc.type.master
Citation: Чейке Евелін: Форми та методи позакласної роботи з української мови в школах Закарпаття з мовою навчання нацменшин. Кафедра філології, Берегово, 2021. 66 с.
Abstract: "Удосконалення методичної майстерності – це передусім самоосвіта, особисті ваші зусилля, спрямовані на підвищення власної культури праці і, в першу чергу, культури мислення". В. Сухомлинський Спостерігаючись за навколишнім світом, що оточує нас, найголовніша ознака для людини-це світогляд. Наш світогляд формується на основі вивченого і на основі аналізу вивченого. Ми кожний день збираємо різні інформації, які перевтілюємо у знання. Сучасна школа повинна насамперед піклуватися про розвиток особистостей. Чи не завдяки цьому навчанні ми бачимо наш світ в одиноких кольорах і так виявляється те, що в ньому так мало людей, які мають свої власні думки та переконання? Для кожного народу національним надбанням є його мова. Рідна, як мати, як Батьківщина. Вона забезпечує єдність, функціонування й розвиток національного організму. Головне завдання вчителя - знання мовних скарбів, прилучення до духовного багатства народу, поповнювати наше українське суспільство. Багатонаціональний склад Закарпатської області спричиняє характерні особливості поведінки населення у багатьох аспектах повсякденного життя. Особливий вияв етнонаціональна структура області знаходить й в освітніх стратегіях. Історично зумовленою є багатокультурна специфіка Закарпатської області, у якій є території компактного проживання національних меншин, для яких українська мова не є рідною. В області угорці, слідуючи за українцями, посідають друге місце за чисельністю. І так найважливішим періодом становлення особистості припадають на шкільні роки. На мою думку, школа є основною і першою ланкою між дитиною і суспільством. Школа є невід’ємною частиною суспільства і формує дитину як особистість. Важливою складовою різнобічного виховання особистості є шкільний курс української мови. Оскільки предмети специфічні, роботу вчителя не слід трактувати як суцільне методичне нововведення, а як постійне бажання уникати одноманітності, яка може вбивати інтереси дітей. Перед нами сьогодні складне завдання : вивільнити, розкути думку, виховати творчу людину, окрилити талант, якщо він є.
URI: http://dspace.kmf.uz.ua:8080/jspui/handle/123456789/1884
metadata.dc.rights.uri: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/
Appears in Collections:Ukrán Tanszéki Csoport

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Cseke_E_Formy_ta_metody_pozaklasnoi_roboty_z_ukrainskoi_movy_v_shkolakh_Zakarpattia_2021.pdfЧейке Евелін: Форми та методи позакласної роботи з української мови в школах Закарпаття з мовою навчання нацменшин. Кафедра філології, Берегово, 2021. 66 с.1.48 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons