Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.kmf.uz.ua/jspui/handle/123456789/2509
Title: Особливості організації управлінського обліку на ІТ-підприємствах
Other Titles: Peculiarities of the organization of management accounting in IT enterprises
Authors: Лоскоріх Габріелла
Loszkorih Gabriella
Gabriella Loskorikh
Keywords: ІТ-підприємство;управлінський облік;витрати;організація обліку
Issue Date: 29-Apr-2021
Publisher: Державний університет «Житомирська політехніка»
Type: dc.type.article
Citation: Лоскоріх Г. Л.: Особливості організації управлінського обліку на ІТ-підприємствах. In Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю та аналізу. 2021. Випуск 1 (48). с. 20-25.
Series/Report no.: ;Випуск 1 (48)
Abstract: Резюме. Сфера ІТ-індустрії в Україні протягом останніх років демонструє сталі показники розвитку. Країна посідає 20 місце в 2019 році AT Kearney Global Services Location Index з найпривабливіших напрямів аутсорсингу [7]. Відповідно до даних Звіту про ринок ІТ в Україні (2019), підготовленого сервісною компанією з розробки програмного забезпечення N-iX, в країні функціонує понад 1600 компаній, що займаються розробкою програмного забезпечення, та працює понад 185000 розробників програмного забезпечення [9]. В цілому українська ІТ-галузь зростає на 26 %. Такі дані свідчать про необхідність приділення уваги питанням ефективного управління діяльністю ІТ підприємств, які згідно з призначенням проводять діяльність у сфері інформаційних технологій та програмування. Відповідно бухгалтерський облік на підприємствах цієї сфери має свої специфічні риси. Управлінський облік, який є складовою частиною бухгалтерського обліку, також має свої особливості. Для забезпечення ефективності його впровадження необхідне чітке окреслення цих особливостей, проте аналіз наукової літератури та вивчення практичного досвіду показало, що таким питанням саме в сфері ІТ увага практично не приділяється.
URI: https://dspace.kmf.uz.ua/jspui/handle/123456789/2509
ISSN: 1994-1749
metadata.dc.rights.uri: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/
Appears in Collections:Loszkorih Gabriella

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Loszkorih_G_Osoblyvosti_orhanizatsii_upravlinskoho_obliku_2021.pdfЛоскоріх Г. Л.: Особливості організації управлінського обліку на ІТ-підприємствах. In Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю та аналізу. 2021. Випуск 1 (48). с. 20-25.330.75 kBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons