Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.kmf.uz.ua/jspui/handle/123456789/2632
Title: Словотворча прагматика у сучасній англійській мові
Other Titles: Монографія
Authors: Врабель Томаш
Vrábely Tamás
Tomash Vrabel
Keywords: прагматика;словотворення;теорія мовленнєвих актів;деривати;афікси
Issue Date: 2020
Publisher: Закарпатський угорський інститут ім. Ференца Ракоці II-ТОВ «РІК-У»
Type: dc.type.monograph
Citation: Врабель Т. Т.: Словотворча прагматика у сучасній англійській мові. Монографія. Закарпатський угорський інститут ім. Ференца Ракоці II-ТОВ «РІК-У», Берегове-Ужгород, 2020. 236 с.
Abstract: Резюме. Монографію присвячено вивченню комунікативно-прагматичного та словотвірного аспектів різних похідних утворень, які функціонують у межах іллокутивних дієслів сучасної англійської мови. Проведеним дослідженням вперше здійснено спробу закласти основи вивчення англійського словотворення не як сформованих, готових і закріплених у мові похідних одиниць, а в ситуативно зумовлених мовленнєвих актах, що дало змогу виявити й описати цілий ряд прагматично орієнтованих моделей і компонентів семантики. Комплексний прагматико-актомовленнєвий аналіз похідних перформативів дав змогу продемонструвати, що дериват є носієм великого за обсягом комунікативного заряду, який орієнтує мовця на різноманітне смислове вживання одного й того ж самого слова та дозволяє йому одночасно свідомо, а не механічно оперувати лексемами, творчо пристосовуючи їх до адекватного висловлення думки в кожному конкретному мовленнєвому акті. На значному за обсягом мовленнєвому матеріалі виявлено можливості словотворення, його прагматично зумовлений потенціал у процесі реалізації дериваційних одиниць в акті комунікації, що передбачає їхнє вивчення у тексті, в яко-му відображаються процеси відбору, сполучення і вживання всієї сукупності мовних засобів.
Description: https://kmf.uz.ua/hu/kiadvanyaink/slovotvorcha-pragmatika-u-suchasnij-anglijskij-movi/
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00008469
URI: https://dspace.kmf.uz.ua/jspui/handle/123456789/2632
ISBN: 978-617-7868-41-4
metadata.dc.rights.uri: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/
Appears in Collections:Tudományos kiadványok
Vrábely Tamás

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Vrabely_T_Slovotvorcha_prahmatyka_u_suchasnii_anhliiskii_movi_2020.pdfВрабель Т. Т.: Словотворча прагматика у сучасній англійській мові. Монографія. Закарпатський угорський інститут ім. Ференца Ракоці II-ТОВ «РІК-У», Берегове-Ужгород, 2020. 236 с.1.53 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons