Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.kmf.uz.ua/jspui/handle/123456789/2636
Title: Облікове забезпечення управління ризиками діяльності ІТ-підприємств
Other Titles: Accounting for risk management of IT enterprises
Authors: Лоскоріх Габріелла
Loszkorih Gabriella
Gabriella Loskorikh
Грабчук Ірина
Iryna Hrabchuk
Рогаль Вікторія
Rohal Viktoriia
Keywords: ІТ-підприємство;ІТ-проєкт;ризик;облік;резервування;індикатори ризику
Issue Date: 2021
Publisher: Державний університет "Житомирська політехніка"
Type: dc.type.article
Citation: Лоскоріх Г. Л., Грабчук І. Л., Рогаль В. П.: Облікове забезпечення управління ризиками діяльності ІТ-підприємств. In Економіка, управління та адміністрування. 2021. № 4(98). с. 75-80.
Series/Report no.: ;№ 4(98)
Abstract: Резюме. У статті досліджено питання управління ризиками діяльності ІТ-підприємства та визначено місце бухгалтерського обліку в цьому процесі. Відображено роль облікового персоналу ІТ-підприємства в управлінні ризиками в межах повсякденних обов’язків, зокрема щодо надання інформації про поточні та майбутні ризики та можливості, пов’язані з основними рішеннями. Обґрунтовано систему індикаторів ризиків ІТ-проєктів, що містить оцінку показників у розрізі чотирьох груп: 1) «персонал» (коефіцієнт плинності кадрів; витрати на навчання персоналу в звітному періоді); 2) «система» (коефіцієнт накладних витрат і відношення накладних витрат до собівартості реалізації; коефіцієнт невиконання замовлень; динаміка кількості претензій (негативних відгуків) від замовників щодо реалізованих ІТ-проєктів); 3) «проєкт» (кількість днів відхилень виконання ІТ-проєкту згідно з планом; відсоток виявлених помилок у загальній кількості операцій); 4) «зовнішнє середовище» (норма податкового навантаження). Систематизовано способи управління ризиками з визначенням можливостей застосування облікових інструментів. Основна увага приділена резервуванню як обліковому способу зниження ступеня ризику.
URI: https://dspace.kmf.uz.ua/jspui/handle/123456789/2636
ISSN: 2664-245X
metadata.dc.rights.uri: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/
Appears in Collections:Loszkorih Gabriella

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Loszkorih_G_Hrabchuk_I_Rohal_V_Oblikove_zabezpechennia_upravlinnia_ryzykamy_2021.pdfЛоскоріх Г. Л., Грабчук І. Л., Рогаль В. П.: Облікове забезпечення управління ризиками діяльності ІТ-підприємств. In Економіка, управління та адміністрування. 2021. № 4(98). с. 75-80.414.6 kBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons