Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.kmf.uz.ua/jspui/handle/123456789/2986
Title: Специфіка сучасної української літератури для дітей (Ірина Цілик. МІСТОрія однієї дружби)
Authors: Товт Олександра
Keywords: описовий метод;жанрово-тематичне різноманіття;МІСТОрія однієї дружби
Issue Date: 2023
Publisher: Кафедра філології
Type: dc.type.bachelor
Citation: Товт Олександра: Специфіка сучасної української літератури для дітей (Ірина Цілик. МІСТОрія однієї дружби). Кафедра філології, Берегово, 2023. 37 с.
Abstract: Резюме. Сьогодні, як ніколи, гостро стоїть питання духовного розвитку нашої нації. З огляду на це освіта в Україні в ХХІ столітті спрямована на задоволення потреб розвитку і самореалізації кожної особистості як громадянина України. Актуальним є процес формування поколінь, здатних навчатися впродовж усього життя, які б працювали над створенням і подальшим розвитком цінностей громадянського суспільства. Чи не найбільші можливості для розв’язання поставлених завдань має курс української літератури. Адже література – це той предмет, який в змозі вирішити завдання гуманітарного виховання молодого покоління. Залучення молоді до багатств української культури, духовне і моральне зростання особистості, естетичне виховання, розвиток художнього смаку – ось ті найважливіші завдання і функції, що має реалізовувати українська література. Ми маємо пам’ятати, що художня література – не тільки розвага, засіб цікавого проведення дозвілля, а ще й могутній потенціал для духовного та естетичного виховання нашої молоді. Пригодницька література для дітей представлена великою різноманітністю. Л. Воронина написала твори «Прибулець з країни Нямликів», «Нямлик і Балакуча Квіточка», які мають пригодницький зміст, але ніде не зазначені їхні жанри. Форма та зміст творів може вказувати на фантастично-пригодницький характер, що наближує повість до казки. У сучасному світі дуже мало людей, які читають книги. Те ж саме стосується дітей, які воліють користуватися інструментами сучасних технологій, а не взяти книжку й почитати її. У сучасному світі людей менше розважає хороша книга. Але насправді яка хороша річ книга, історія, яку можна взяти в руки і прочитати. З книжки ми можемо дізнатися багато чого, про що раніше не знали. У школі діти дізнаються про багатьох авторів і письменників, яких уже немає з нами. Але з написаного можна дізнатися багато речей, які відбувалися з людьми в давнину. Як вони жили, навчалися, працювали тощо. Вивчення сучасних письменників на мою думку це набагато цікавіше. Вони живуть і пишуть в ті часи коли і ми живемо. І так ік у повісті, головна героїня, Таня Хорошун, ми теж можемо дізнатися багато чого про нашу рідну країну, місто, або ж село.
URI: https://dspace.kmf.uz.ua/jspui/handle/123456789/2986
metadata.dc.rights.uri: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/
Appears in Collections:Ukrán Tanszéki Csoport

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Tovt_Oleksandra_Spetsyfika_suchasnoi_ukrainskoi_literatury_2023.pdfТовт Олександра: Специфіка сучасної української літератури для дітей (Ірина Цілик. МІСТОрія однієї дружби). Кафедра філології, Берегово, 2023. 37 с.397.97 kBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons