Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.kmf.uz.ua/jspui/handle/123456789/3285
Title: Загострення геополітичних взаємин у період постмодерну та становище України
Other Titles: The aggravation of geopolitical relations in the postmodern period and the situation of Ukraine
Authors: Мирослав Дністрянський
Dnyisztrjanszkij Miroszlav
Miroslav Dnistryanskyi
Keywords: геополітика;постмодерн;Україна
Issue Date: 2021
Publisher: ЛНУ імені Івана Франка
Type: dc.type.monograph
Citation: Дністрянський Мирослав: Загострення геополітичних взаємин у період постмодерну та становище України. Монографія. Львів, ЛНУ імені Івана Франка, 2021. 154 c.
Abstract: Резюме. У монографії розкрито вплив нових світоглядних умонастроїв періоду постмодерну на зміну геополітичної свідомості та геополітичного мислення різних аналітичних та державно-політичних середовищ. Проаналізовано резонансні постмодерні геополітичні публікації та обґрунтовано методологію дослідження сучасних територіальнополітичних проблем. Значну увагу приділено відображенню новітніх тенденцій й суперечностей геополітичної взаємодії наприкінці ХХ – поч. ХХІ ст. Розкрито проблеми геополітичного розвитку України впродовж 90-х років ХХ ст. – поч. ХХІ ст., перспективи відновлення її територіально-політичної цілісності та протидії інформаційним диверсіям у сфері етнонаціональних взаємин та історичної пам’яті. Обґрунтовані можливості посилення геополітичної ролі України на європейському субконтиненті. Для студентів та викладачів географічних і політологічних спеціальностей вищих закладів освіти, фахівців у галузі державного управління та міжнародних відносин.
URI: https://dspace.kmf.uz.ua/jspui/handle/123456789/3285
ISBN: 978-617-10-0617-1
metadata.dc.rights.uri: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/
Appears in Collections:Dnyisztrjanszkij Miroszlav

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Dnistrianskyi_M_Zahostrennia_heopolitychnykh_vzaiemyn_u_postmodernu_2021.pdfДністрянський Мирослав: Загострення геополітичних взаємин у період постмодерну та становище України. Монографія. Львів, ЛНУ імені Івана Франка, 2021. 154 c.3.02 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons