Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.kmf.uz.ua/jspui/handle/123456789/2802
Назва: | Соціально-географічні аспекти розвитку туризму в Закарпатській та Одеській областях |
Інші назви: | Socio-geographical aspects of tourism development in the Transcarpathian and Odesa regions |
Автори: | Калмикова Ірина Kalmykova Iryna Меліх Олена Melikh Olena Меліх Тарас Melikh Taras |
Ключові слова: | Одеська область;Закарпатська область;туризм |
Дата публікації: | 2020 |
Видавництво: | „RIK-U” Kft. |
Вид документа: | dc.type.conferenceAnnouncement |
Бібліографічний опис: | In Berghauer Sándor et al. (szerk. biz.): Társadalomföldrajzi folyamatok Kelet-Közép-Európában: problémák, tendenciák, irányzatok. Nemzetközi földrajzi konferencia Beregszász, 2020. március 26–27. Tanulmánykötet. 2. kötet. Ungvár, „RIK-U” Kft., 2020. pp. 457-464. |
Короткий огляд (реферат): | Резюме. Вплив певних історично-географічних, територіально-політичних,
етногеографічних чинників зумовив схожі особливості розвитку,
характерні для двох областей України – Закарпатської та Одеської.
Така подібність між собою і, водночас, винятковість серед інших областей України викликала дослідницьку цікавість і зумовила бажання дослідити соціально-географічні характеристики цих двох областей з точки зору їх впливу на розвиток такої галузі спеціалізації як
туризм, а саме етнограстрономічний туризм. Це й стало метою нашої роботи, враховуючи, що одним з ключових фокусів сучасної соціальної географії є цілісне вивчення просторів з точки зору впливу
на соціальні відмінності та зміни під дією соціуму, вивчення повсякденних життєвих практик (Pitzl G.R. 2004). Abstract. On the basis of comparative analysis the author of the article shows that the border neighborhood with European countries, favorable transport-geographical position, good climatic conditions for winemaking, substantive recreational resources and poly-ethnicity of the Transcarpathian and Odesa regions together with their labor potential are positive prerequisites for the development of enogastronomic tourism. |
Опис: | https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2020/09/final_2_kotet-foldrajzfkonf-2020-07-14.pdf https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00008123 |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.kmf.uz.ua/jspui/handle/123456789/2802 |
ISBN: | 978-617-7868-12-4 978-617-7868-14-8 (T. 2) |
metadata.dc.rights.uri: | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ |
Розташовується у зібраннях: | Társadalomföldrajzi folyamatok Kelet-Közép-Európában: problémák, tendenciák, irányzatok – 2. kötet |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Kalmykova_I_Melikh_O_Melikh_T_Sotsialnoheohrafichni_aspekty_rozvytku_turyzmu_2020.pdf | In Berghauer Sándor et al. (szerk. biz.): Társadalomföldrajzi folyamatok Kelet-Közép-Európában: problémák, tendenciák, irányzatok. Nemzetközi földrajzi konferencia Beregszász, 2020. március 26–27. Tanulmánykötet. 2. kötet. Ungvár, „RIK-U” Kft., 2020. pp. 457-464. | 493.57 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Ліцензія на матеріал: Ліцензія Creative Commons