Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.kmf.uz.ua/jspui/handle/123456789/3010
Title: Використання технічних засобів та видів наочності на уроках української мови
Authors: Чегіль Вікторія
Keywords: процес навчання;сприйняття інформації
Issue Date: 2023
Publisher: Кафедра філології
Type: dc.type.master
Citation: Чегіль Вікторія: Використання технічних засобів та видів наочності на уроках української мови. Кафедра філології, Берегово, 2023. 63 с.
Abstract: Резюме. Урок української літератури на сьогоднішній день важко уявити без новітніх технологій сьогодення, що допомагають формувати мовну, мовленнєву та орфографічну компетенції учнів Адже під час використання технічних засобів наочності сприяняття інформації відбувається різними каналами, за рахунок чого краще засвоюється дітьми. Інтеграція технічних засобів наочності в освітній процес стимулює пізнавальний інтерес школярів до вивчення такого навчального предмета як українська література, сприяє підвищенню ефективності навчання і самонавчання та якості освіти в цілому. Однією з ключових проблем педагогічної науки та шкільної практики сьогодні являються не вирішені до кінця завдання запровадження в освітніх закладах таких технічних засобів, які б забезпечили учням оволодіння знаннями та засвоєнню змісту навчання. Темою використання екранних засобів наочності на уроках української літератури. В свою чергу, розглядалася такими вченим як Т. Бугайко, Ф. Бугайко, П. Волинського. Відтак, у своїх посібниках, вчені наголошували на важливості застосування на уроках літератури різноманітних засобів зорової наочності, а саме: демонстрації портретів письменників, документальних фотографій, ілюстрацій до творів, літературних плакатів тощо, а також екранних засобів унаочнення. Основним каналом отримання людиною інформації для одержання знань про світ являється саме зорове сприйняття. Адже саме через зір людина сприймає близько 90% інформації. Завдяки візуалізації людина здатна запам’ятовувати такі деталі, на які б не звернула уваги, перечитуючи текст. Так як сприймання інформації стає значно легшим, коли вона доходить не просто у вигляді набору букв, а з картинками, схемами та іншими візуальними цікавинками.
URI: https://dspace.kmf.uz.ua/jspui/handle/123456789/3010
metadata.dc.rights.uri: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/
Appears in Collections:Ukrán Tanszéki Csoport

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Chehil_Viktoriia_Vykorystannia_tekhnichnykh_zasobiv_ta_vydiv_naochnosti_2023.pdfЧегіль Вікторія: Використання технічних засобів та видів наочності на уроках української мови. Кафедра філології, Берегово, 2023. 63 с.1.67 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons