Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.kmf.uz.ua/jspui/handle/123456789/1817
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКомоні Єваuk
dc.contributor.authorKomonyi Évahu
dc.contributor.authorEva Komonyien
dc.date.accessioned2022-09-06T10:03:11Z-
dc.date.available2022-09-06T10:03:11Z-
dc.date.issued2022-01-
dc.identifier.citationIn SWorldJournal: International periodic scientific journal. 2022. Issue №11., Part 2. pp. 102-108.en
dc.identifier.issn2663-5712-
dc.identifier.issnDOI: 10.30888/2663-5712-
dc.identifier.issnDOI: 10.30888/2663-5712.2022-11-02-036-
dc.identifier.urihttp://dspace.kmf.uz.ua:8080/jspui/handle/123456789/1817-
dc.description.abstractAbstract. The aim of the study was to identify the content and dynamics of titrated acids and vitamin C in different varieties of apples during storage. This work presents the results of a research of changes in biochemical parameters in resistant (immune): "Florina", "Rayka", "Rebella", "Reanda", "Freedom" and non-resistant (non-immune, conventional): "Golden Delicious", "Jonagold", "Champion", "Idared", "Jonagored" apple varieties during storage. The results show that resistant apple varieties had a higher content of free acid than non-resistant varieties, at harvest and at the end of the storage, except for the non-resistant variety "Jonagold".en
dc.description.abstractРезюме. У даній роботі наведено результати дослідження зміни біохімічних показників в резистентних (імунних):«Флоріна», «Райка», «Ребелла», «Реанда», «Фрідом»та нерезистентних (неімунних, звичайних): «Голден Делішес», «Джонаголд», «Чемпіон», «Айдаред», «Джонагоред» сортів яблук при зберіганні. Результати показують, що резистентні сорти мали вищий вміст вільної (титрованої) кислоти, ніж неімунні сорти, як при збиранні, так і в кінці терміну зберігання за винятком неімунного сорту «Джонаголд».uk
dc.language.isouken
dc.publisherSWorld & D.A. Tsenov Academy of Economicsen
dc.relation.ispartofseriesInternational periodic scientific journal;Issue №11., Part 2.-
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.subjectresistant apple varietiesen
dc.subjectduring storageen
dc.subjectbiochemical parametersen
dc.subjectрезистентні сорти яблукuk
dc.subjectзберігання яблукuk
dc.subjectбіохімічні показникиuk
dc.subjectrezisztens alma fajtákhu
dc.subjectbiokémiai mutatókhu
dc.subjectalmák tárolásahu
dc.titleДослідження зміни біохімічних показників в яблуках при зберіганніen
dc.title.alternativeResearch of changes in biochemical parameters during storage in applesen
dc.typedc.type.articleen
Appears in Collections:Komonyi Éva

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Komonyi_E_Doslidzhennia_zminy_biokhimichnykh_pokaznykiv_v_yablukakh_pry_zberihanni_2022.pdfIn SWorldJournal: International periodic scientific journal. 2022. Issue №11., Part 2. pp. 102-108.659.11 kBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons