Ezzel az azonosítóval hivatkozhat erre a dokumentumra forrásmegjelölésben vagy hiperhivatkozás esetén: https://dspace.kmf.uz.ua/jspui/handle/123456789/1817
Cím: Дослідження зміни біохімічних показників в яблуках при зберіганні
Egyéb cím: Research of changes in biochemical parameters during storage in apples
Szerző(k): Комоні Єва
Komonyi Éva
Eva Komonyi
Kulcsszavak: resistant apple varieties;during storage;biochemical parameters;резистентні сорти яблук;зберігання яблук;біохімічні показники;rezisztens alma fajták;biokémiai mutatók;almák tárolása
Kiadás dátuma: jan-2022
Kiadó: SWorld & D.A. Tsenov Academy of Economics
Típus: dc.type.article
Hivatkozás: In SWorldJournal: International periodic scientific journal. 2022. Issue №11., Part 2. pp. 102-108.
Sorozat neve/Száma.: International periodic scientific journal;Issue №11., Part 2.
Absztrakt: Abstract. The aim of the study was to identify the content and dynamics of titrated acids and vitamin C in different varieties of apples during storage. This work presents the results of a research of changes in biochemical parameters in resistant (immune): "Florina", "Rayka", "Rebella", "Reanda", "Freedom" and non-resistant (non-immune, conventional): "Golden Delicious", "Jonagold", "Champion", "Idared", "Jonagored" apple varieties during storage. The results show that resistant apple varieties had a higher content of free acid than non-resistant varieties, at harvest and at the end of the storage, except for the non-resistant variety "Jonagold".
Резюме. У даній роботі наведено результати дослідження зміни біохімічних показників в резистентних (імунних):«Флоріна», «Райка», «Ребелла», «Реанда», «Фрідом»та нерезистентних (неімунних, звичайних): «Голден Делішес», «Джонаголд», «Чемпіон», «Айдаред», «Джонагоред» сортів яблук при зберіганні. Результати показують, що резистентні сорти мали вищий вміст вільної (титрованої) кислоти, ніж неімунні сорти, як при збиранні, так і в кінці терміну зберігання за винятком неімунного сорту «Джонаголд».
URI: http://dspace.kmf.uz.ua:8080/jspui/handle/123456789/1817
ISSN: 2663-5712
DOI: 10.30888/2663-5712
DOI: 10.30888/2663-5712.2022-11-02-036
metadata.dc.rights.uri: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/
Ebben a gyűjteményben:Komonyi Éva

Fájlok a dokumentumban:
Fájl Leírás MéretFormátum 
Komonyi_E_Doslidzhennia_zminy_biokhimichnykh_pokaznykiv_v_yablukakh_pry_zberihanni_2022.pdfIn SWorldJournal: International periodic scientific journal. 2022. Issue №11., Part 2. pp. 102-108.659.11 kBAdobe PDFMegtekintés/Megnyitás


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons