Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.kmf.uz.ua/jspui/handle/123456789/1817
Назва: Дослідження зміни біохімічних показників в яблуках при зберіганні
Інші назви: Research of changes in biochemical parameters during storage in apples
Автори: Комоні Єва
Komonyi Éva
Eva Komonyi
Ключові слова: resistant apple varieties;during storage;biochemical parameters;резистентні сорти яблук;зберігання яблук;біохімічні показники;rezisztens alma fajták;biokémiai mutatók;almák tárolása
Дата публікації: січ-2022
Видавництво: SWorld & D.A. Tsenov Academy of Economics
Вид документа: dc.type.article
Бібліографічний опис: In SWorldJournal: International periodic scientific journal. 2022. Issue №11., Part 2. pp. 102-108.
Серія/номер: International periodic scientific journal;Issue №11., Part 2.
Короткий огляд (реферат): Abstract. The aim of the study was to identify the content and dynamics of titrated acids and vitamin C in different varieties of apples during storage. This work presents the results of a research of changes in biochemical parameters in resistant (immune): "Florina", "Rayka", "Rebella", "Reanda", "Freedom" and non-resistant (non-immune, conventional): "Golden Delicious", "Jonagold", "Champion", "Idared", "Jonagored" apple varieties during storage. The results show that resistant apple varieties had a higher content of free acid than non-resistant varieties, at harvest and at the end of the storage, except for the non-resistant variety "Jonagold".
Резюме. У даній роботі наведено результати дослідження зміни біохімічних показників в резистентних (імунних):«Флоріна», «Райка», «Ребелла», «Реанда», «Фрідом»та нерезистентних (неімунних, звичайних): «Голден Делішес», «Джонаголд», «Чемпіон», «Айдаред», «Джонагоред» сортів яблук при зберіганні. Результати показують, що резистентні сорти мали вищий вміст вільної (титрованої) кислоти, ніж неімунні сорти, як при збиранні, так і в кінці терміну зберігання за винятком неімунного сорту «Джонаголд».
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.kmf.uz.ua:8080/jspui/handle/123456789/1817
ISSN: 2663-5712
DOI: 10.30888/2663-5712
DOI: 10.30888/2663-5712.2022-11-02-036
metadata.dc.rights.uri: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/
Розташовується у зібраннях:Komonyi Éva

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Komonyi_E_Doslidzhennia_zminy_biokhimichnykh_pokaznykiv_v_yablukakh_pry_zberihanni_2022.pdfIn SWorldJournal: International periodic scientific journal. 2022. Issue №11., Part 2. pp. 102-108.659.11 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Ліцензія на матеріал: Ліцензія Creative Commons Creative Commons