Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.kmf.uz.ua/jspui/handle/123456789/4745
Назва: До проблеми сегментації споживачів послуг сільського туризму
Автори: Щука Галина
Shchuka Halyna
Scsuka Halina
Коробейникова Ярослава
Korobeinykova Yaroslava
Korobejnikova J.
Ключові слова: сільський туризм;еко-туризм;Європa;Закарпаття
Дата публікації: 2024
Видавництво: Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»
Вид документа: dc.type.extendedAbstract
Бібліографічний опис: In Маркетингові та організаційні механізми повоєнного розвитку галузі гостинності та туризму України. Матеріали II Міжнародної науково-практичної конференції (26-27 листопада 2024 року) Частина 1. Харків, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», 2024. c. 382-386.
Короткий огляд (реферат): Резюме. Багато сільських громад орієнтуються на туризм як пріоритетну галузь, оскільки його сталий розвиток дозволяє покращити існуючу сільськогосподарську діяльність, забезпечити захист навколишнього середовища та історико-культурної спадщини. Туризм також є ефективним інстументом, спрямованим на сприяння розвитку економічно та соціально депресивних сільських районів. В останні роки, особливо після пандемії відбуваються зміни у поведінці споживачів туристичних послуг, які хочуть бути ближчими до природи, прагнуть усамітненого відпочинку та надають перевагу сільським територіям при плануванні подорожей. Наразі, незважаючи на відсутність єдиної концепції, сільський туризм становить близько 15% від загального європейського туризму; існуючі процеси інтеграції та диверсифікації дозволяють прогнозувати його висхідний розвиток і в подальшому [1]. На жаль, відсутність актуальної нормативної бази стосовно сільського туризму не дає можливості оцінити обсяг потенційного ринку в Україні. Проте, лише Івано-Франківській області нараховується більше 800 садиб, в Закарпатській області – 500 садиб, які приймають туристів [2, 3]. Ці цифри очевидно збільшуються з роками, в тому числі і зі зростанням популярності відпочинку в західній частині України в період війни. Тому різний спектр проблем, які вимагають наукового обґрунтування у сфері сільського туризму залишаються актуальними.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.kmf.uz.ua/jspui/handle/123456789/4745
ISBN: 978-617-05-0521-7
metadata.dc.rights.uri: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/
Розташовується у зібраннях:Scsuka Halina

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Shchuka_Korobeinykova_Do_problemy_sehmentatsii_spozhyvachiv_posluh_silskoho_2024.pdfIn Маркетингові та організаційні механізми повоєнного розвитку галузі гостинності та туризму України. Матеріали II Міжнародної науково-практичної конференції (26-27 листопада 2024 року) Частина 1. Харків, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», 2024. c. 382-386.1.12 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Ліцензія на матеріал: Ліцензія Creative Commons Creative Commons